Trobada d'Associacions de Veïnes i Veïns de Vilanova amb el govern municipal

Trobada del Consell Municipal d’Associacions de Veïnes i Veïns amb el govern

Trobada del Consell Municipal d’Associacions de Veïnes i Veïns amb el govern amb el govern de Vilanova

L’enllumenat públic, les actuacions previstes a l’espai públic i l’àrea verda de Mar, principals temes tractats

El saló de Plens de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va acollir ahir al vespre el Consell Municipal d’Associacions de Veïns i Veïnes. Una trobada que va servir perquè els representants municipals, encapçalats per l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i representats pels regidors Blanca Albà, Joan Giribet i Xavier Serra, poguessin explicar als representants veïnals l’estat de diversos temes que afecten la ciutat.

Així, el regidor de Serveis Viaris, Projectes i Obres, Joan Giribet, va explicar que l’Ajuntament, conscient que la xarxa d’enllumenat públic és molt antiga i precària i que falla en moltes ocasions, va posar en marxa fa tres anys i mig el procediment perquè una empresa pugui renovar tota la xarxa. Malgrat els entrebancs, Giribet va dir que “al llarg del 2019 ja es podrà adjudicar i començar a treballar per modernitzar totes les instal·lacions, fent que hi hagi una centraleta que registri les incidències amb uns sistema de telegestió, generant estalvi energètic, i aconseguint un enllumenat públic més sostenible i adequat als nostres temps”.

Giribet també va explicar les diverses actuacions que es fan a l’espai públic, tant les reparacions puntuals que fa la brigada municipal (voreres, pintura, manteniment del mobiliari urbà,), com les que realitzen empreses externes en base al pressupost municipal o a les possibles subvencions. Aquestes, que es van fent a mesura que els recursos ho permeten, inclouen les actuacions de millora dels eixos comercials, les millores que també s’estan fent al Barri de Mar, millores en accessibilitat (carril bici, camins escolars,…), o en infraestructures, com les que s’han fet al torrent de Sant Joan o a la plaça del Portal de Sitges. En 3 anys hi ha previstos 2 milions d’euros d’inversió, algunes de les obres ja s’han fet, i altres estan previstes, com les que han sorgit a proposta dels pressupostos participatius.

Els representants veïnals van proposar que s’invertís més en civisme, en educació viària i en la neteja, així com una reforma dels passos de vianants de la rambla, de les voreres de diversos carrers, o l’aparcament de la plaça Magrinyà a la Masia Nova.

L’altre gran tema de la trobada va ser l’àrea verda d’aparcament per als residents implantada al Barri de Mar. Giribet va explicar que “teníem una platja del Far on aparcaven 400 vehicles en un descampat. La Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient ens va presentar un projecte que donava qualitat a aquella platja, i també a la ciutat. Però un cop naturalitzada i dignificada, s’han perdut aquestes 400 places. Per garantir que aquests vehicles no provoquin un col·lapse al barri, es decideix que en aquella zona només hi puguin aparcar els residents, i s’ofereix un aparcament i un bus llançadora gratuït a la gent que vol anar a la platja”.

Tot i la bona acollida de molts dels veïns, encapçalats pel president de l’AV, Fèlix Senabre, tant el regidor com el mateix Senabre reconeixen que caldrà fer una valoració de les mesures un cop passi la temporada d’estiu, per decidir quines cal millorar de cara a la propera temporada. Giribet, no obstant, va recordar que “en tres setmanes de funcionament, la valoració de l’àrea verda és positiva, ja que hi ha un 90% d’ocupació per part dels veïns. I pel que fa al bus llançadora, el segon diumenge que funcionava, van ser 1.200 persones que el van utilitzar, el que suposa que uns 300 vehicles no van anar a buscar aparcament a la platja provocant els habituals col·lapses”.

Fèlix Senabre, per la seva banda, va reclamar “que es posin més i millors aparcaments de bicicletes a la platja del Far, i que s’indiqui millor l’entrada al nou aparcament de la ronda Europa”.

La reunió va acabar amb una presentació del nou cartipàs del govern municipal, i de l’app per a mòbils i tauletes “Millora VNG”, que ha de permetre a tots els veïns i veïnes, de manera senzilla, avisar l’Ajuntament de qualsevol incidència a la via pública.

També van assistir a la trobada veïnal els regidors Gerard Llobet (PSC), Carlos Remacha (PP), i Josep M. Domènech (CUP).

Deixa un comentari